Včasih se ni treba odločiti, odloči se življenje samo

Naše življenje je sestavljeno iz verige odločitev in vsak člen verige pogojuje naslednjega. Če smo vzgojeni tako, da sledimo strogim pravilom, disciplini in se odločamo odgovorno in nesebično, verjetno težje prepoznamo, kaj pravi naš notranji glas in kaj je pravi izbor med možnosti, ki jih življenje postavi pred nas. Če smo na primer odraščali v travmatičnih okoljih, se soočamo z deficiti ljubezni, pozornosti in zdravih relacij, ki so spet tretjim samoumevne. In v okviru okolij, ki nas oblikujejo, dozorimo v jezikih ljubezni in jezikih moči.

Vaša zgodba kaže, da ste se jezikov ljubezni začeli učiti kasneje v življenju, saj se odločate med dvema moškima, ki vam vsak po svoje ustrezata. Mož je vaš sopotnik, ljubimec pa srčni izbranec, ki vas osrečuje in zadovoljuje na ravneh, ki so vam bile doslej neznane.

In tisto, česar se svetovalci morda najbolje zavedamo, je naša moč izbire, ki je premo sorazmerna z osebno rastjo in samopodobo, ki jo zgradimo. Vprašanje je, ali morate komur koli polagati račune? Drugo, lahko ljubite dva moška hkrati, brez samoobtoževanja? Verjetno bi vas mož razumel, morda ima sam podobno izkušnjo ali pa jo je imel, pa vam je seveda ni razkril. Družba, v kateri živimo, je še vedno polna tabujev in prepovedi, ki z iskrenostjo in ljubeznijo nimajo veliko skupnega. In zvestoba je posledica zrelih odnosov in iskrenosti najprej do samega sebe.

Obenem pa se morate zavedati, da se ljudje zaljubljajo celo življenje. In številne trdne in vroče vezi se stkejo v življenju kasneje, ko smo že oddelali ključne etape odraslosti s karierami in otroki vred. Zato si morate odgovoriti na vprašanje, česa si zares želite in k čemu stremite. Zagotovo vam bo pomagalo, da se pomenite z nekom, ki ima sposobnost pogleda »od zunaj« in ki ima bogato strokovno prakso.

Želim vam vso srečo.