Ohranite trezno glavo zavoljo otrok

Pozdravljeni,

Hvala za vaše pismo. Sočustvujem z vami in vašo bolečino, prevara partnerja je težko spoznanje. Doživi jo ogromno ljudi, zato vedite, da niste edini. Žena vam je s svojo odločitvijo podrla svet, ki se zdaj zdi še toliko bolj negotov, ker delate v tujini in vas skrbi, kdaj in kako boste lahko videvali lastne otroke. Verjamem, da vas je močno prizadela, a prav zaradi otrok je pomembno, da z njo ne prekinete komunikacije in ohranite spoštljiv odnos. Če boste k razhodu pristopili trezno in se vedli kot odrasla oseba, ki ne kuha zamer ali kuje maščevanja, vam bo to prineslo največ pozitivnih rezultatov.

To se morda na prvi pogled zdi težko, a če ne boste sprejeli te vse prej kot prijetne situacije in okoliščin, se bodo odnosi zaostrili za vse vpletene in lahko se zgodi, da se bosta z ženo znašla na sodišču, vi pa boste izgubili skrbništvo nad otroki, česar vem, da si ne želite. Zato vam svetujem, da storite vse, kar je v vaši moči, da z ženo dosežeta sporazum brez pravdanja in najdeta rešitev, ki bo ustrezala vam vsem.

Svetujem vam tudi, da si v tem trenutku poiščete strokovno pomoč, terapevt vam bo namreč pomagal predelati prevaro, da se boste lažje spopadli s težkimi pogovori in odločitvami, ki vas še čakajo. Vso srečo vam želim.