Vprašajte se, kaj se dogaja

Kar se zgodi enkrat, se verjetno res neskončno velikokrat ponovi, zato je čas za trezen razmislek in previdno odločitev. Predvsem imejte pred sabo tiste, ki jim lahko naredite največ škode, to sta vaši hčerki. Njiju prizadeti zaradi kakršnih koli užitkov ni ravno primerno. Če ste se odločili za otroke, morate pač skrbeti zanje po najboljših močeh, dokler ne odrastejo, pa čeprav sebe pri tem prikrajšate za kak užitek.

Po drugi strani pa je res, da vpliva tudi nanje, če ste preveč nesrečni in zdolgočaseni. Torej se morate vprašati, kaj se dogaja. Kot razberem iz vašega pisma, ste zlasti naveličani domače rutine in puščobnosti. Zakon si lahko popestrite tudi kako drugače, ne nujno z varanjem moža. Tu bi vaša kreativnost lahko prišla zelo do izraza. Pogovor z možem sicer zavračate, vendar vam ga toplo priporočam. Mogoče bi vseeno poskušali nevsiljivo izvedeti njegovo mnenje o seksu zunaj zakona, posebno o takem, ki je bolj podoben športni aktivnosti kot čemu drugemu, saj, če prav razumem, niste gojili nobenih globljih čustev do moškega. Presenečeni bi bili, da se ravno na tem področju toleranca veča. Vajin odnos pa lahko postane kvalitetnejši, če se nekaterih tem ne bosta ogibala, ampak začela razpravljati o njih in izmenjevati mnenja.

Verjetno ste že sami razbrali iz dosedanjega odgovora, da ni nič posebnega narobe z vami ali vašim zakonom.

Če se ozrete naokoli, boste opazili vse polno partnerskih skupnosti, ki zapadajo v krize. Pomembno je, kako jih rešujejo. Vi pa se lahko iz svoje situacije kaj naučite, postanete zrelejši in srečnejši.