Postavite hčer na prvo mesto

Pozdravljeni,

doživeli ste velik šok in zelo mi je žal, da se vam je moralo zgoditi kaj takšnega. Svetovala bi vam, da v tem trenutku poskušate odmisliti ženino izdajo in se osredotočite na vašo hčer, ona vas najbolj potrebuje in kot ste zapisali, vas tudi najbolj skrbi zanjo. Čeprav vas je žena globoko prizadela, se poskušajte z njo trezno pogovoriti in doseči sporazum, kako bosta srbela za otroka.

Ob tem se seveda odpira vprašanje, kaj boste storili s službo. Se boste vrnili v ZDA in tam delali ter živeli še naprej ali vam je bolj pomembno, da čim več časa preživite s hčerko? Vedeti morate, da bo vaša odločitev močno vplivala na vaš odnos z njo, zato temeljito premislite, kaj boste storili.

Razhod staršev je travmatična izkušnja za otroka, zato bi bilo dobro, da vsaj v tem obdobju najdete rešitev, da hčerki stojite ob strani in ste z njo ter prisotni v njenem življenju fizično, ne le virtualno na daljavo. Svetovala bi vam torej, da ostanete v Sloveniji vsaj toliko časa, da uredite družinske zadeve in se šele nato vrnete v ZDA, če mislite, da vam bo tujina prinesla boljšo prihodnost. Bi vam pa še položila na srce, da je najbolj dragocena stvar, ki jo lahko damo svojim otrokom, čas, ne pa denar in materialne dobrine. Razmislite o tem tudi v luči izkušnje, ki ste jo imeli z ženo, kjer na koncu zadovoljevanje njenih materialnih želja ni bilo dovolj, da bi vam ostala zvesta.

Kar se tiče vašega zakona je odgovor precej jasen. Žena vam je pokazala svoj pravi obraz, vzemite to kot izkušnjo rasti. Življenje vam je ponudilo priložnost, da greste naprej in spoznate nove ljudi, takšne, ki vam bodo stali ob strani in vas imeli resnično radi.