Poskusite se pogovoriti z možem

Pozdravljeni,

pomanjkanje komunikacije v zakonu je velik problem, ki lahko pripelje tudi do razpada partnerskega odnosa. Pogosto se zgodi, da ženske o svojih težavah sicer govorijo na glas, moški pa molčijo, ne povedo, kaj jih moti oziroma kaj si želijo v odnosu, in situacije tiho predelujejo v svoji glavi. Žal je to destruktivna taktika, saj si partnerja težko prideta nasproti, sprejmeta kompromise in se osrečujeta, če eden (ali celo oba) nikoli ne izrazi svojih čustev. In ja, tudi prepiri so včasih boljši kot tišina, odsotnost prerekanja oziroma izražanja lastnega mnenja v odnosu pa lahko nakazuje prav pomanjkanje komunikacije.

Priporočam vam, da se poskušate pogovorite s partnerjem, saj je to edini način, da, če že ne zacelita odnos, ga vsaj končata jasno in brez nerazrešenih vprašanj. A če vaš mož nikakor ne bo pripravljen na pogovor in se je odločil tako hladno končati vajin zakon, vam svetujem, da poskušate preteklost pokopati tudi vi. V tem primeru odgovorov od njega nikakor ne boste dobili, zato nima smisla, da se obremenjujete s tem, kaj je šlo narobe, iščete krivca, ali še huje, obtožujete sebe za razpad zveze.

Vsekakor je ločitev boleča življenjska prelomnica, a vam ponuja tudi priložnost, da se iz nje naučite kaj o sebi, se bolje spoznate in si dovolite živeti tako, kot morda doslej niste mogli ali upali. Ločitev ne pomeni, da je vašega življenja konec, ampak da se začenja na novo, morda nekega dne tudi z novim partnerjem. Zato vam svetujem, da poskrbite zase in prisluhnite svojim potrebam. Če potrebujete počitek, si ga privoščite. Če hrepenite po družbi, pojdite med ljudi in preživljajte čas s tistimi, ki jih imate radi. Če vam prija samota, bodite nekaj časa sami. Skratka, dovolite si biti to, kar čutite, da ste. To je tudi edini način, da v bodoče z novim partnerjem zgradita trdno zvezo, v kateri ne bo pretvarjanja ali izogibanja težkim pogovorom, saj ima le takšna svetlo prihodnost.