Oni dan sem zasledila nagradni natečaj Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu z naslovom Kje sem bil pa jaz leta 1991? Z zgodbami, slikami naj bi vsak prispeval svoj kos kolektivnega spomina. Na dan objave tega intervjuja bova za oddajo svojega prispevka sicer že prepozna in s tem izgubila priložnost za nagrado, zastavo ali ogled Parka vojaške zgodovine v Pivki med drugim. Povejte vsaj našim bralkam in bralcem, kje ste bili, ko se je osamosvajala naša Slovenija. 

Glede na to, da sem bil takrat star dvanajst let, se seveda nisem aktivno boril. Spomnim pa se večera razglasitve samostojnosti na Trgu republike. S starši smo tlačili seno v kozolec, hiteli, da bi ujeli prenos proslave. Naslednji teden so že hrumeli tanki po cestah in travnikih. Videli smo, da je vojna. Iz Trzina smo sli...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!