Robert Morris Sapolsky je mladost preživel na raziskovalnem terenu, in sicer med kenijskimi pavijani. Potem ko je o svojih pustolovščinah z njimi napisal nekaj imenitnih knjig, je fokus svojega zanimanja preselil na človeška bitja. Rezultate večdesetletnega raziskovanja je strnil v debeli epopeji Obnašaj se!: biologija človeka v najboljši in najslabši izvedbi, ki je izšla tudi v slovenskem jeziku. Nekatere knjige lahko beremo tudi po eno leto. Po tem obdobju sem sam nekje na dveh tretjinah Obnašaj se!... A ne zato, ker bi bila dolgočasna ali kakor koli mučna. Ne, gre samo za to, da je treba zaradi njene polnosti marsikaj podčrtati ali obkrožiti. In si potem dati čas, da lahko prebrano tudi prebaviš. Avtor pa se je v pogovoru izkazal za natanko takega, kot sem si ga iz njegovega pisanja ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!