Kako vas je zaznamoval odnos s staršema?
Moj oče je bil čustveno zastrt, lahko bi rekel lesen. Ni znal neposredno izražati čustev. Danes vem in čutim, da me je imel rad, le pokazati tega ni znal. Tudi mama je bila na suhem v odnosu z njim in jaz sem bil nekakšen nadomestni partner. Oče mi je nekoč, ko sem bil že študent, rekel: »Upal sem, da boš ti osrečil mamo.« Bil sem edinec in imel sem vlogo čustvenega povezovalca med staršema.

Velikokrat sem svoje ljubljene z radikalno iskrenostjo globoko ranil. Danes vem, da ljubezen ne more temeljiti samo na bližini, ki lahko zdrsne v zlitost, ampak da je tudi sožitje dveh samot, kot je to ubesedil Rilke. 

To je bilo najbrž precejšnje breme?

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!