Za vzgojo in zaščito podmladka smo seveda najbolj odgovorni starši. Otroci se največ naučijo na podlagi naših dejanj, ne le leporečenja: banana namreč je in bo še vedno banana, četudi jo skrijemo v velikanski šopek cvetja. »Vzgoja otrok niso zgolj besede, vzgoja je življenje. Zgled otrokom postavljamo z lastnim ravnanjem, in če od njih nekaj pričakujemo, se moramo vprašati, ali tudi sami ta pričakovanja izpolnjujemo. Vzgajajo pa ne samo starši, otroke vzgaja tudi družba, ki ji majhne glavice nalagajo odgovornost, da prikaže pozitivne vrednote, spoštovanje in solidarnost,« pravi priznana humanitarka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin, ki Mirelinega primera ne pozna, a se strinja, da tudi na ravni družbe zgolj sajenje rožic ne zadostuje, saj je retorika slab nadomestek prave akcije, kot je dejal že ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!