Pred časom sem slišala za zgodbo gospe z demenco, ki je svojci v domu za ostarele niso mogli obiskovati zaradi virusa, ona pa tega ni razumela in je mislila, da so nanjo vsi pozabili. Meni ob takšnih zgodbah ni lahko, kako je vam, ki se s tem srečujete vsak dan?

Ne srečujemo se, ker delamo drugače. Svojce v takšnih primerih pokličemo, naj pridejo v center. Nudimo jim vso zaščitno opremo in omogočimo obisk. Takšne okoliščine je treba reševati individualno in domiselno. Navsezadnje, kdo smo mi, da bomo preprečevali stike? To starejšim vendar največ pomeni. Ravno zato smo si izmislili kotiček za varne obiske in mnogi so nam sledili. Po direktivi o zaprtju domov smo nemudoma začeli izvajati videoklice in nagovarjati svojce, naj pridejo tudi pod balkone in okna. Ko je zaradi...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE