Večkrat slišimo, da ženske preveč živimo v moški energiji. Kaj to pomeni? 

To pomeni, da nas je vzgojil sistem, ki se mu reče patriarhat. Zanj zmotno mislimo, da mu vlada prevladujoča moška energija. Sem mnenja, da je nekdo to rekel in potem smo to začeli ponavljati vsi. Ampak to ne drži. Pri patriarhatu gre za kombinacijo ranjene moške in ranjene ženske energije. Bom poskušala pojasniti s primerom. Kvalitete zdrave moške energije so čaščenje ženske, podpiranje življenja, stik z občutki, ne da bi jim dovolilo nadzor. Če bi nam vladal takšen sistem, bi bilo to fantastično.

V resnici pa nam vlada ranjena moška energija, za katero je značilno, da misli le nase, je strahopetna in posledično nasilna, nepovezana z občutki. Na drugi strani imamo še ranjeno žensko energijo, ta predstavlja pridno punco, ki je preveč občutljiva, nadzorovalna in se primerja z drugimi. Menim, da bi morale ženske, namesto da razmišljamo, kako priti iz moške energije, predvsem pozdraviti tako ranjeno žensko kot ranjeno moško energijo v sebi. Vsi imamo namreč v sebi obe. 


Kako bi opisali pravo, pozdravljeno žensko energijo?

Zdrava ženska energija pomeni, da je ženska povezana s sabo in s svojo cikličnostjo oz. menstrualnim ciklom, to je njena narava. Takrat je ženska v stiku s sposobnostjo zdravljenja, je intuitivna, prinaša življenje, ne samo otroke. Ve, kdo je in kam gre. To so značilnosti pozdravljene ženske energije. Mislim, da počasi gremo v to smer. 

Malo pred ovulacijo smo najbolj razumske, takrat nismo tako čustvene. Takrat se moški in ženske najbolj razumemo. 

Kaj se lahko zgodi z žensko, če živi pretežno v moški energiji?

Mislim, da smo v tem primeru nesrečne, životarimo. Tudi, če imamo ves denar tega sveta, v nas ni življenja. Tako pač je. Če ne živimo v skladu s svojo naravo, smo nesrečni. Ženskam svetujem, da naj se ne otepajo svoje moške narave, ker, kot sem že rekla, imamo vsi v sebi oba pola. Raje v sebi pozdravimo in eno in drugo. Ker le, ko smo v ravnotežju, lahko živimo v harmoniji. Preplet ženske in moške energije daje najboljše rezultate in res kvalitetno skupnost. 

Kdaj v mesecu pa smo ženske, hočeš nočeš, najbolj podobne moškim? 

Malo pred ovulacijo. Takrat smo najbolj razumske, »v glavi«, nismo toliko čustvene. Takrat najlažje prenašamo moške šale, čeprav nam niso zanimive, v tem obdobju tudi poslušamo stvari, ki nas ne zanimajo najbolj. Takrat se moški in ženske najbolj razumemo.