Najboljše in najbolj preproste testenine z jurčki, ki so nared le v nekaj minutah

Priljubljeni italijanski kuhar in najboljši prijatelj Jamieja Oliverja Gennaro Contaldo zna božanske italijanske jedi približati vsakemu domačemu kuharju, ne glede na predznanje. Tako preproste so tudi njegove pappardelle z jurčki.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g jurčkov
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • sol in sveže zmlet črni poper
  • 300 ml sladke smetane
  • 3 vejice timijana
  • 120 g specka (lahko tudi slanine, šunke ali pršuta)
  • 350 g testenin oblike pappardelle
  • 50 g parmezana

Foto: PBD Studio/Shutterstock

Priprava

  1. 1Gobe očistite z vlažno krpo in jih narežite na tanke rezine.
  2. 2V ponvi segrejte olje, dodajte gobe in jih nekaj minut dušite, dokler zlato ne porumenijo.
  3. 3Dodajte drobno nasekljana šalotko in česen ter dušite še eno minuto.
  4. 4Začinite s soljo in poprom.
  5. 5Vmešajte smetano in timijan, zmanjšajte temperaturo, dodajte tanke rezine specka in kuhajte, dokler se smetana malce ne zgosti.
  6. 6Medtem v veliko rahlo osoljene vode skuhajte testenine al dente, jih odcedite, odstavite in takoj postrezite.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE