Italijanski okusi

Testenine alla puttanesca – češnjev paradižnik

Ko ste v dvomih, skuhajte testenine. Preproste, lahke in slastne. Zaupajte Italijanom!

Sestavine

  • 350 g zavitih testenin casarecce ali druge podobne dolžine
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka strtega česna
  • 2 majhni rdeči pekoči papriki, očiščeni semen in nasekljani
  • 8 filejev inčuna, narezanih na koščke
  • 400 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
  • 70 g narezanih črnih oliv
  • 8 polsuhih paradižnikov, odcejenih in narezanih po dolžini
  • 2 žlici odcejenih kaper iz vinskega kisa
  • 10 g sesekljanih svežih listov bazilike
  • parmezan, narezan na ozke trakce, za serviranje

Priprava

  1. 1Testenine skuhajte po navodilih z embalaže.
  2. 2Medtem segrejte olje na srednje močnem ognju v veliki ponvi z nesprijemljivim dnom.
  3. 3Dodajte česen, pekočo papriko in inčune ter pražite 30 sekund, sestavine ves čas rahlo mešajte.
  4. 4Dodajte neodcejen češnjev paradižnik, olive, sušen paradižnik in kapre.
  5. 5Dušite pet minut oziroma dokler se sestavine ne zgostijo, med dušenjem občasno premešajte, na koncu vmešajte še baziliko.
  6. 6Testenine odcedite in jih dajte v skledo. Prelijte jih z omako ter posujte s parmezanom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE