Zaljubljeni v paradižnik

Špageti alla chitarra s pečenimi paradižnički

Špageti se imenujejo alla chitarra zato, ker jih iztisnejo med bronastimi strunami, ki so podobne kitarskim. Tako dobijo štirioglat profil. Čeprav je jed najboljša prav s takšnimi, lahko uporabite katere koli druge špagete ali testenine, ki jih imate pri roki. Da bo le paradižnik pravi!

Sestavine

  • 0,5 kg špagetov (najbolje alla chitarra ali ploščatih linguinov)
  • 0,5 kg paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 1 posušen čili
  • 1 bio limona, lupinica in sok
  • ščep rjavega sladkorja
  • šopek sveže bazilike
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • parmezan (po želji)

Priprava

  1. 1Pečico razgrejemo na 200 ºC.
  2. 2V velikem loncu pristavimo vodo.
  3. 3Ko zavre, jo solimo in v njej čvrsto (al dente) skuhamo špagete po navodilih na embalaži. Velike paradižnike narežemo na osminke, manjše na četrtinke, češnjevce pustimo cele.
  4. 4Česen narežemo na lističe.
  5. 5Vse skupaj damo v velik pekač in krepko solimo.
  6. 6Potresemo z zdrobljenim čilijem, čez naribamo lupinico bio limone, stisnemo še njen sok in dobro pobrizgamo z oljčnim oljem.
  7. 7Dodamo ščepec rjavega sladkorja in natrgano svežo baziliko.
  8. 8Popramo in premešamo. Potisnemo v pečico za približno 30 minut, da se vse lepo zapeče.
  9. 9Večkrat premešamo, da bo peka enakomerna.
  10. 10Ko je pečeno, vzamemo iz pečice, iz kropa s kleščami potegnemo špagete in jih dodamo v pekač.
  11. 11Dobro premešamo, da se vse arome prepojijo, in dobimo polno sočno jed.
  12. 12Če je treba, dodamo še malo vode od kuhanja špagetov ali oljčnega olja.
  13. 13Razdelimo po velikih krožnikih in po želji potresemo z naribanim parmezanom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE