Zaljubljeni v paradižnik

Peresniki s svežo (presno) paradižnikovo omako

Privoščite si ta okusni dar narave in ga pripravite na različne načine. Denimo, kot slastno omako, ki jo združimo s peresniki. Zraven se prileže kozarec roseja ali svežega belega vina.

Sestavine

  • 0,5 kg peresnikov ali drugih kratkih testenin
  • 0,5 kg paradižnika
  • žlica balzamičnega kisa
  • žlica vinskega kisa
  • 5 žlic oljčnega olja
  • šopek sveže bazilike
  • sol in poper
  • parmezan, ko postrežemo

Priprava

  1. 1V velikem loncu pristavimo vodo za testenine. Ko zavre, jo solimo in v njej čvrsto (al dente) skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
  2. 2Paradižnik narežemo na kockice (češnjevce na polovice) in stresemo v veliko skledo, v katero bodo pozneje šli tudi peresniki.
  3. 4Dodamo oba kisa, olje, solimo in popramo, povrhu natrgamo svežo baziliko. Premešamo in pustimo, da se prepaja toliko časa, da se skuhajo testenine.
  4. 6Ko so peresniki kuhani, jih s penovko poberemo iz kropa in dodamo v skledo k paradižniku. Dobro premešamo, dodamo še malo oljčnega olja, po potrebi dosolimo in ponudimo v skledicah z malo naribanega parmezana.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE