Letošnje poletje je postavilo pred človeštvo nekaj hudih preizkušenj. Deležni smo bili hude vročine, zmanjkovalo je vode, suša pušča katastrofalne posledice v kmetijstvu, požari v naravi so uničevali gozdove in imetje. Strašljivo je bilo. »Ko je Kras gorel kot bakla, me je soseda, teta Julka, ženica jih ima skoraj devetdeset, čisto po tihem prišla vprašat: 'Povejte, ali bo konec sveta? Veste, najprej tista bolezen – mislila je na covid-19, potem toliko smrti in vojna v Ukrajini. No, saj lačni ne bomo. Na naših njivah lahko dobro zrastejo pridelki in znamo poskrbeti zase. Kaj bodo pa drugi, v mestih, kjer ni njiv?' Potolažil sem jo, da bo država, torej politiki, gotovo poskrbela za mir, pridelek in blaginjo. Zdravniki in sodobna znanost pa bodo zmogli biti kos boleznim. Vendar pa je ženica ime...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!