Nismo še vstopili v julij, ko so termometri že dosegli temperaturne rekorde. Toplotna obremenitev v zgodnjem vročinskem valu je bila velika v večjem delu Slovenije. Uganka je še, ali bo letošnje poletje najbolj vroče v zgodovini, a opozorila so, da sušnih razmer zaradi pomanjkanja dežja, vročine in visokega izhlapevanja, kakršne so zdaj, ni bilo že najmanj petdeset, če ne sto let. Klimatologinja, raziskovalka, redna profesorica na biotehniški fakulteti v Ljubljani in predstojnica katedre za agrometeorologijo dr. Lučka Kajfež Bogataj na podnebne probleme javno opozarja že trideset let. 

Podnebne spremembe so tu in bodo tu tudi ostale. In ravno vročinski valovi so najtesneje povezani z ogrevanjem, tako da jih lahko res brez sence dvoma pripišemo...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!