Branko Gregorčič je zaposlen na Urada za meteorologijo in hidrologijo Agencije RS za okolje, med drugim pa nam je zaupal tudi, da avgusta ne predvidevajo posebne vročine, prva polovica meseca naj bi bila celo nekoliko hladnejša od povprečja zadnjih 30 let.

Kljub naraščanju uporabnikov spletnih vremenskih aplikacij se še vedno veliko ljudi želi z dežurnim meteorologom pogovoriti osebno. 

Včeraj sem gledala skozi okno v močan naliv. Telefonska vremenska aplikacija je potrdila, kar vidim, medtem ko je na spletni strani Agencije RS za okolje sijalo sonce. Ugotoviti, ali sije sonce ali pada dež, ni zahteven podvig, a (ne)zanesljivost vremenskih napovedi je lahko trn v peti, če želimo načrtovati bližnjo prihodnost.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!