Največji požar v zgodovini Slovenije, ki je po prvi oceni Zavoda za gozdove Slovenije zajel območje, veliko 3600 hektarjev, je pokazal dvoje. Kako krhki smo pred silovitostjo narave, a obenem tudi, kako silna je lahko človeška solidarnost. 

Tisti, ki so na koncu naredili vso razliko, kako smo intervencijo doživeli, so bili domačini. Vsake pol ure so prišli do nas z mrzlo vodo, drugimi napitki, hrano. To nas je držalo pokonci. Ko si na terenu 12 ur v kosu, se prepletajo res neverjetni občutki. 

Kaj vas je pripeljalo na pot prostovoljnega gasilstva? 

Že od majhnega sem gasilka. Oba z bratom sva se gasilskemu društvu pridružila že pri šestih letih, saj sta gasilca tudi oče in mama. Zdaj s...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!