Pogumno pokopljite skrbno negovane iluzije

Draga ga bralka.

Vaš zapis je tisto, s čimer se svetovalci srečamo pogosto. Tako se zazdi, da nihče ni več zvest in da prav vsak živi eno, dela tretje, misli četrto. A pot resničnega spoznanja ni enostavna in gladka. Torej, pišete o razmerju, ki je izgubilo žar. Ljudje potem radi rečejo, da zaljubljenost nadomesti ljubezen ali pa, še pogosteje, spoštovanje. A kaj ta beseda pomeni, razmislijo le redki.

Pravite, da ima vaš mož neko vzporedno zvezo, polega vajine, in da pravzaprav ne dobite jasnih potrditev ali dokazov. Prvič, spretnim ljudem redko kaj uide, morda je on takšen? Resda drži, da moški večkrat, ko si poleg stalnih partneric zamislijo »razvedrilo«, krivdo, če nastane, popravijo s pretirano prijaznostjo in uslužnostjo. To zadovolji marsikatero žensko, saj jo udobje dajajoč partner uspava v tehtni presoji. A velja obratno. Tudi ženske imajo poleg stalnih vezi lahko občasna skrivnostna srečevanja in ljubezni. Torej lahko skleneva, da moramo za zvestobo dozoreti in se notranje pripraviti za globljo vez s partnerjem. In nikogar obsojati, saj je družba fluiden pojem, odnosi in relacije pa prav tako.

In globina vezi, ki se med dvema stke, je drugačna, kot jo opisujete. To je verjetno cilj, a vsi ga ne dosežejo. Sami ali z nekom lahko vidimo cel svet, pa v sebi ostanemo nespremenjeni. Dva pa lahko na enem mestu na 60 kvadratih doživljata največjo ljubezen in uteho vseh tegob. Bistvo partnerstva ni le v gradnji zunanjega oboda zavesti, ki nudi temelje doživetjem. Kot pišete, vaju družijo te drobne radosti, potovanja in živost, ki jo nosijo. S tem se tolažita in uspavata. A kljub vsemu pišete, da je razmerje tehnično in prazno. Res je, brez notranjega sija so vse oblike brez barv. In ključna vrednota intime, ki nas nagovarja, da premagamo vse ovire, ki se pri pravih razmerjih vedno pojavijo, je živost. In igriva moč, ki nas ob ustreznem partnerju prežame. Dejstvo je, da nas bližina ljubljenje osebe že po sebi izpolni, ne le delno zadovolji ob vseh ostalih pomagalih sveta zabave in užitka. Kakšna bi bil vajina vez brez slednjega?

Vajina tišina je, kot kaže, izpraznjena pomena. Stika in resnične bližine. Resnična bližina zdravi in nudi vpoglede v drugačna zavedanja intime dveh, ki sta si predana. Na tem bi morali delati, če se odločita za dvig razmerja na višji nivo.

Pravite tudi, da moža ne želite izgubiti. Verjetno je čas, da se pomenite s seboj zares odkrito, svetujem vam svetovalca, ki vam bo pri tem v oporo. Nato pa se soočite še z njim. Morate pa biti pripravljeni na njegovo negacijo oz. zanikanje vzporedne zveze, razen če to domnevno žensko zares ljubi in se ji ne more odreči. Takrat pa je možno priznanje in verjetno vajin razhod.

Pomembno je, da ste pripravljeni pokopati negovane sanje in iluzije. Verjeli ali ne, mnogo ljudi ravno zaradi strahopetnosti pred resnico, mižijo do zadnjega diha. In ko življenje odbije zadnje minute, jim je morda žal. Želim vam sočutno iskanje resnice ter barvitih palet življenja, ki vas še čakajo, z možem ali kako drugače. Srečno!