Ne iščite krivca, usmerite pogled naprej

Pozdravljeni,

težko je zagotovo trditi, da denar spremeni ljudi. Pri tem mi pridejo na misel besede Willa Smitha, ki je nekoč dejal: »Denar in uspeh ne spremenita ljudi; le poudarita to, kar je že v njih.« Vsekakor pa drži, da količina denarja pogosto pogojuje človekov pogled na stvari. Več denarja odpre več vrat, zato se tudi želje posledično utegnejo spremiti.

V vašem primeru je težko presojati, ali si je mož našel ljubico zaradi poslovnih uspehov. Odločitev, da prevaraš partnerja in zapustiš družino, ni lahka, nanjo pa vpliva več dejavnikov, zagotovo pa ne samo denar. Poraja se vprašanje, ali je bil vaš mož že prej srečen v zakonu. Morda ne, a se mu prej izhod ni zdel dosegljiv. Morda mu je prav dodaten zaslužek omogočil, da je začel razmišljati o ločenem življenju. Vprašanje je tudi, ali bi ostala skupaj, če mož ne bi stopil na samostojno poslovno pot. Morda bi se v tem primeru razšla le nekoliko kasneje kot zdaj.

Žal odgovorov na ta vprašanja ne pozna nihče, razen morda vašega moža, če je že prej dvomil o vajinem zakonu, a tudi če bi jih izvedeli, vam zdaj ne bi pomagali, saj je škoda že storjena. Vaš mož je že ubral pot, ki si jo je izbral, in to, da vi iščete krivca, za razpad vaše družine, ga ne bo pripeljalo nazaj. Kar lahko storite in vam toplo priporočam, pa je, da sprejmete situacijo in se osredotočite na prihodnost. Ne živite v preteklosti in ne dovolite, da vas za vedno zaznamuje moževa prevara in odhod. Vzemite si čas, odžalujte ločitev in poskrbite zase in za svoje otroke. Verjamem, da vaš čaka še veliko sreče in ljubezni, če ji boste le dovolili v svoje življenje.