Ste zasvojeni, poiščite pomoč

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo in pogum, ki ste ga zbrali, da ste na glas priznali, da imate problem. In ne, problem ni samo ta, da ste izgubili denar in dom, problem je tudi vaša zasvojenost s kockanjem.

Zasvojenost z igrami na srečo se namreč šteje med bolezni in ima tudi značilen potek, ki ga lahko razdelimo v tri sklope. Začne se z obdobjem velike zmage, ko oseba priigra večjo vsoto denarja. Zmago pripiše svoji vsemogočnosti in zato začne igrati še bolj intenzivno in pogosto. To je tudi obdobje sreče in zadovoljstva, ko vsaka zmaga na osebo vpliva kot droga.

V drugi fazi se začnejo vrstiti porazi, oseba izgublja vedno večje vsote denarja in vedno bolj pogosto. To fazo imenujemo faza izgube.

Sledi ji poslednja faza, faza obupa, v kateri ste se trenutno znašli vi in traja kratek čas. V tej fazi oseba doseže dno in se mora soočiti s posledicami svoje zasvojenosti. Običajno na tej točki spozna, da potrebuje zdravljenje ter se loti reševanja situacije.

Moj nasvet je torej, da si poiščete strokovno pomoč, ki vam bo pomagala premagati odvisnost. Šele tako boste namreč na dobri poti, da uredite tudi finančno zagato, v kateri ste se znašli. Svetujem vam tudi, da se iskreno pogovorite z možem in mu priznate, da imate problem ter da potrebujete pomoč.

Srečno!