Članica igralskega ansambla SNG Nova Gorica je konec lanskega leta prejela Severjevo nagrado za vlogo Bogdane v komediji Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj Simone Semenič. Kot je v utemeljitvi nagrade zapisala žirija, je »v vlogi farovške gospodinje dar za naravno in detajlirano podajanje – tako tipičen za Marjutino igro pred kamero – nadgradila s smislom za komično, čutnostjo in primorskim temperamentom. Pri tem je izkoristila vse prednosti izražanja v domačem, ajdovskem narečju.« In tako smo se kar naenkrat znašle skupaj tri Ajdovke, ki se poznamo že od otroških dni in pripadamo isti generaciji, le da sta bili dve fizično prisotni, tretja pa je s svojim delom prepletala niti pogovora o ženskah, njihovi moči, polnokrvnosti, sprejemanju sveta in sebe, pa tudi čudežu živl...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!