Preludij

Ko sva v podhodu odprla vrata Cankarjevega doma, je vame prhnil tih duh zapuščenosti, osamljenosti, žalosti in nevidnih pajčevin. V Kosovelovi dvorani nas je sedelo dovoljenih deset. Naslov izvrstnega francoskega filma Terapija se je zlil v eno s tistim trenutkom. 

Razvpiti nogometaš Maradona, ki ni med mojimi heroji, je leta 1987 takratnemu papežu Janezu Pavlu II. dejal: »Govorite o tem, da je treba pomagati revnim, toda ko se ozrem po cerkvi, se od zlata vse sveti. Prodajte te stvari, prijatelj, in dajte revnim.« Vsak v svojem mikrosvetu lahko kaj dobrega naredi, če ne gleda ves čas stran. 

Vem, da je bilo o realnih in simbolnih virusnih posegih v kulturo že mnogo politi...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.