Letos s študenti zunaj študijskega procesa skupaj gledamo filme. Na seznamu filmov, ki naj bi si jih ogledali, ni filmske klasike Hirošima, ljubezen moja! Zdaj, ko imamo vojno v Ukrajini, razmišljam, da bi si film ogledali. Razlogov je več: da bi kakšno rekli o francoskem novem valu, da bi kakšno rekli o Marguerite Duras, da bi kakšno rekli tudi o njenih drugih delih, na primer o delu Ljubimec in predvsem o delu Bolečina, a predvsem zato, da bi kakšno rekli o vojni. O tem, kako grozljivo zaznamuje ljudi ne le, ko poteka, ampak še veliko dlje. Dolgo po tem, ko se je končala. Kako zaznamuje posameznike in njihova življenja za vse življenje. In to ne samo tiste, ki so jo neposredno doživeli. Ampak tudi ostale. Vsaj tiste, ki so še sposobni o čem razmišljati. Misliti....

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.