Je prijetna in čustvena, besede obarva z mimiko obraza. Tudi neposredna je, ne želi ovinkariti, dejstev zavijati v celofan. Ko beseda nanese na evtanazijo, štiriinšestdesetletna Alenka Čurin Janžekovič odgovarja mirno, včasih celo s kančkom humorja, pozna se, da je o tem dobro poučena. Da je o tem veliko premišljevala in se odločila. Za. Dobimo se na njenem domu v Zagorju, pri Svetem Tomažu, na dan, ko je Slovenija odeta v belo. Le ona se blešči v rdeči. Vesela našega obiska. Pripravljena, da pove svojo zgodbo. 

O evtanaziji sva razpravljali s sestro in se odločili, da ne bova umrli negibni v domu za ostarele. Tako sem gledala umreti svojo mamo, v njenih zadnjih dneh je zdravnica privolila v to, da ji je dala protibolečinsko terapijo. Te sicer varovanci domov niso deležni, ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!