Ko se je Petri Greiner pred desetimi leti rodila deklica Sofia z redko genetsko boleznijo trisomijo 13, si niti misliti ni upala, kakšno sled bosta pustili. Ustanovila je Zavod 13 za pomoč materi posebnega otroka, da sprejme njegovo drugačnost. Še več, vsa ta leta iskrenega pripovedovanja o tem, kdo je Sofia, kakšno je življenje z njo, so slovenski prostor pomagala toliko oblikovati, da zdaj vidimo več. Ko je po desetih letih sredi oktobra Sofija nenadoma odšla, čisto po svoje, pove Petra, brez napovedi, pač, bilo je dovolj, po lepem dnevu se je odločila zaspati, se je nekaj premaknilo v vseh nas. Prostor, ki ga je pustila za sabo, in njen grgrajoči smeh ob glasbi in vrteči se diskokrogli, je velik in strašno prazen. Ker se najine poti že več let prekrivajo, sva se ob tako tankočut...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE