1 Vdih in izdih za boljši dan

Kaj je prva stvar, ki jo naredite zjutraj? Prižgete mobilni telefon, preverite elektronska sporočila in skočite na družbena omrežja? Se še kdaj zares pretegnete kot takrat, ko ste bili otroci? Jutri pustite telefon na omarici še nekaj minut, pretegnite se, zaokrožite z glavo, stegnite roke in noge. Nekaj globokih vdihov in izdihov vam bo prav tako koristilo, za pomoč med vdihovanjem in izdihovanjem pri sebi štejte in tako počasi vsako jutro podaljšujte dolžino vdihov in izdihov. 

Foto: puhhha/Shutterstock

2 Na sprehod sami ali v dvoje


Pogrešate družbo v teh samotnih časih? Povabite prijatelja na sprehod, koraki hitreje minevajo med pogovorom. A tudi sami jih lahko nabirate. Začnite z majhnimi razdaljami, ni treba že prvič sopihati na bližnji hrib. Za motivacijo se lahko oprete tudi na telefonske aplikacije za štetje korakov. Vsak dan jih dodajte nekaj sto in kmalu boste nase zelo ponosni.

3 Na kolo ali koleščke

Ste med tistimi, ki ste si med prvo karanteno kupili novo kolo? Ga vozite ali leži pozabljeno v kolesarnici? Pripeljite ga na plan, še vedno je odlično prevozno sredstvo, saj se izognete potniškemu prometu in se hkrati razgibate. Pa tudi rolerji in kotalke vas lahko pripeljejo daleč, obujte jih in se sami ali z otroki podajte na pot. Kmalu boste rezultate videli tudi ob pogledu v ogledalo, saj se med rolanjem in kotalkanjem mišice na nogah in zadnjici oblikujejo zelo hitro.