Ena prvih študentk fizioterapije v Sloveniji ima kljub častitiljivi starosti še vedno odličen smisel za humor in kritično ostrino. Zares redka kombinacija, ki jo je v današnjem času skoraj tako težko najti kot njeno življenjsko vodilo. Kot poudarja, namreč nikogar ni nikoli sovražila in nikoli ni nihče sovražil nje. Njen edini sovražnik je bil le sistem po drugi svetovni vojni. Zaradi njega je v zaporu preživela tri leta.

Meni so poslali provokatorja. V domači drvarnici sem nekaj delala, ko se je oglasil mimo fant, ki sem ga poznala. Rekel mi je, naj napišem, kako se počutim zdaj, ko je prišla nova oblast. To pismo naj bi namreč poslal mojemu bratu. Jaz sem napisala, kako se pripravljajo na volitve 11. novembra 1945, ampak pismo je romalo naravnost na Udbo. Zato so me zaprli.&nb...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE