Bruce Murray je bil med drugo svetovno vojno novozelandski vojni ujetnik v taborišču na obrobju Maribora. Slovenka Jožefa Lobnik mu je skozi bodečo žico predala sporočilo, v katerem je spraševala, ali je v taborišču morda tudi njen brat. Ta dogodek jima je spremenil življenje. Knjiga o slovenski junakinji odporniškega gibanja je postala mednarodna uspešnica in po njej bodo posneli film. Doug Gold živi z ženo Anemarie v Wellingtonu na Novi Zelandiji. Knjigo je v prvi vrsti napisal za svoje otroke in vnuke – da družinski spomini ne bi bili izgubljeni za prihodnje generacije. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!