Torej, ali imamo še vedno dovolj zdravo družbeno jedro, ki bi znalo vzpostaviti nove družbene temelje? 

Laž siromaši življenja in dela nepopravljivo škodo vsem nam. Človek v takšnem blatu ne more dozoreti, takisto ne hruška v ledu. 

A najprej moramo razumeti, zakaj se nam dogaja ta amoralnost, razmah laži, izključevanja in poniževanja. Poglejmo v sfero javnega, ozrimo se v hram demokracije. Ne moremo si delati utvar, da je bila v zadnjih desetih letih ta ustanova zgled zdravega. Nešteto eskapad je bilo, pritlehnih besed, takisto dejanj, govorim o izključevalnosti človeka po človeku, in to seveda na povsem osebni ravni, nikoli pa niso bili nedvoumno obsojeni. V soglasnosti levega in desnega pola. Kdo je danes glavna oseba v tej ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!