Ozračje je pregreto. Ne v prenesenem pomenu. S peklensko vročino se spopada Evropa od atlantske obale in juga do severnejših delov. Marsikje so se temperature dvignile do toplotnih rekordov, v Veliki Britaniji, denimo, se je prvič v zgodovini živo srebro povzpelo na 40,2 stopinje Celzija. 

Tako skrb vzbujajoči požar, ki je tudi močno poslabšal kakovost zraka, težave s pomanjkanjem vode, pa tudi nedavna nesreča na Triglavu, ko je na območje, kjer je bilo osemnajst pohodnikov, trikrat udarila strela, so nam zopet dali poduk, da narave ne smemo podcenjevati. 

Zaradi suhega vremena, izrazite suše in ekstremno visokih temperatur so izbruhnili številni gozdni požari, med drugim na območjih Španije, Francije, Italije, Grčije, Portugalske in ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!