Ljubezen je rasla, tista pomlad je bila nekaj, kar menda človek doživi samo enkrat ali pa nikoli. 

To ni bil več tisti človek, to je bil aroganten moški brez čustev, samovšečen in narcisoiden. 

Minevali so dnevi srečanj, Rihard jo je vabil, naj pride živet k njemu, zapustil je družino. Zadeva ni bila lahka, a mu je sledila … 


Zaživela sta skupaj, a že po nekaj dneh je Melanija spoznala, da to ni to, kar si je želela, a je potrpela, morda je nenadno druženje krivo, da se je malo odtujil, si je rekla. A se je grenko motila. 

Sledili so dnevi razmišljanja, vrtanja, kaj je narobe s tem človekom, saj sta si kaj kmalu postala tujca v isti sobi, isti postelji. Melanija je začutila, da ni ravnala prav, želja, da bi se vrnila k možu, je poganjala korenine iz dneva v dan, a sram jo je bilo, kako bo sprejel Igor njeno vrnitev, kaj porečeta sinova …

Rihard se je pretvarjal, dokler se je dalo, kaj kmalu pa je, kljub besedam, da že mesece ne pogleda alkohola, začel s pijačo. In tedaj se je začel pekel. To ni bil več tisti človek, to je bil aroganten moški brez čustev, samovšečen in narcisoiden.


Nekoč je Melanija naskrivaj odšla v svoj osnovni dom in zaradi tega je počilo. Ko se je proti večeru vračala, so jo pričakali ne le očitki, ampak vse najslabše besede, ki jih premore človek, ki se čuti vzvišen, kot da je najmanj sam bog. Zasliševanju ni bilo konca, nazadnje je vstal z dvignjeno roko ter vpil nanjo z najhujšimi žaljivimi besedami. 

Ko se je pozno ponoči streznil, ji je prišel dat poljubček za lahko noč, kot da se ne bi nič zgodilo. Melanija pa je že imela sklep, le čakati je morala na ugoden trenutek, ki je prišel kot naročen. Rihard se je šel zvečer tuširat, ona si je že prej pripravila vse, kar je imela. Vzela jo je noč. Vrnila se je v svoj dom, izključila telefon in končno v miru zaspala. Sledili so dnevi sovražnega klicanja, obetalo se je najhuje, a ona se ni pokorila njegovemu egoizmu.

Sedaj je te zgodbe že davno konec, Melanija pa si nikakor ne more ne odpustiti ne dopovedati svojemu srcu, kako je lahko bila tako zaslepljena.