Odnosi niso matematika

Draga bralka.

Lepo je, da ste s svojim življenjem zadovoljni. Res redko kdo poroča, da se mu vse odvija tako, kot si želi. Še redkeje, da je hvaležen za dom, družino in vse dobre odnose in relacije. Lepo je, da se vsega dobrega, kar vam je dano, zavedate. Seveda pa odnosi niso matematika. Nekateri izračunajo, koliko ur joge ali meditacije naj imajo, da bodo lepši in boljši ljudje. Spet drugi, kako naj poiščejo poti do nekoga, brez pravega žara v srcu. In pogosto se takšne »računice« ne izidejo, saj ima logika življenja  svojevrstne enačbe. In skrivnost bivanja je odeta v tančico, ki nas običajno presune.

Novi ljudje, ki vstopijo v naše življenje, nam vselej nastavijo ogledalo. O marsičem. Gre za vprašanje, od kod pričnemo našo pot odraščanja. Če izhajamo iz težjih razmer, začnemo iz »kleti« in se dvigujemo višje. S tem spoznamo, kako naporna je lahko pot in na lastni koži izkušamo trpljenje, ki ga terjajo nadloge, kot so stiske, revščina in razne oblike fizičnega ali psihičnega nasilja. Travme nas lahko poškodujejo, zarežejo globoko. Ali pa nas presvetlijo. Slednje zavisi od mnogih dejavnikov, kjer je ključnega pomena bližina dobrih in iskrenih ljudi, ki nam na tej poti pomagajo. Lahko pa začnemo iz 22. nadstropja in se povzpnemo vse do vrha. Takrat nam manjka globina, uvid v realno in tisto, kar v življenju šteje. Lahko smo razvajeni in polni muh. Netolerantni. Plehki in prazni.

Seveda se lahko odločite za menjavo službe. Udobje nas vedno uspava in svoboda, ki jo začutimo ob novih izzivih, napolni. Za vas je morda prišel čas, da prevrednotite svoja videnja sebe in sveta okrog vas. Matematika je veda, ki ne more pojasniti čudežev, kot so ljubezen, novo rojstvo ali smrt. Morda se odprete sodelavki in prisluhnete njeni zgodbi. Če so jo ljudje sprejeli, je nekje razlog za to. Sprejmite njeno drugačnost, brez dvoma vas bo odprla in obogatila. Če ne s spoznanjem, pa z novo izkušnjo. Srečno!