Vaša težava je res nekoliko nenavadna, ker običajno delavci tožijo, da jih nadrejeni šikanirajo, pri vas pa je nasprotno. Najprej bi bilo dobro, da si telesno odpočijete in okrepite. Mogoče si lahko celo privoščite počitnice v drugem kraju ali državi. Nato se morate vprašati, zakaj toliko drugim nadrejenim uspeva in so s svojim položajem zadovoljni, vam pa ne. Kaj bi kdo drug naredil na vašem mestu in zakaj vi ne morete?

Vsekakor pa vodilni položaj prinaša odgovornosti in temu se ne da izmakniti. Sem spada npr. tudi to, da na račun manjše priljubljenosti koga pošljete na disciplinsko in ga odpustite. Če boste pravični, vas bodo zaradi takega dejanja spoštovali. S tem boste namreč zaščitili dobre delavce in ves kolektiv. Delovni proces ima sam zase določene zahteve, ki jih morate kot kolektiv izpolniti, če hočete obstati. Vaše vedenje pa tega ne podpira. S tem, da ste sebi in verjetno še komu od bolj delavnih naložili še sodelavkino delo, ste po nepotrebnem obremenili dobre delavce, potuho in podporo pa dali nesposobnim. Kot vidite zdaj, to dolgoročno ne prinese ne uspeha in ne zadovoljstva. Ravno nasprotno.

Vaša sodelavka je spretno našla vaše šibke točke in jih izkoristila. Verjetno pa se za vašim vedenjem skriva tudi potreba po sprejetosti in priljubljenosti. Zelo se strinjam, da potrebujete strokovno pomoč. Čim prej jo poiščite pri psihologu in mogoče tudi pri psihiatru. Naučite se vesti tako, da boste kos obremenitvam vodenja, in ne zanemarite dejstva, da imate pri svojem delu podporo.