Poiščite institucionalno pomoč

Zdi se, da imate opravka z zagrenjenim moškim, ki svoje nezadovoljstvo projicira v sebi najbližje ljudi, ki ste z njim tesno povezani in se mu zato težko izognete. Vas si je izbral za grešne kozle in krivce svoje nesreče. Zato vas sovraži, vam grozi in greni življenje.

Edina rešitev za vas bi bila, da se ga odkrižate. Tu pa nastopi težava, saj je, kot ste opisali, to lažje reči, kot storiti. Pogovarjati se z njim ne da, torej drugega izhoda resnično ni. Poleg tega je agresiven in njegove grožnje gre jemati resno.

Verjamem, da bi radi zbežali iz tega pekla, vendar, če smo odkriti, tudi če bi to finančno zmogli, tega ne bi storili zaradi strahu pred posledicami.

 Ustrahuje vas in psihično trpinči. Zato vam predlagam, da se obrnete na eno izmed institucij, ki pomaga ženskam, ki so žrtve nasilja. Pobrskajte po internetu za več informacij. Vpisni pojem »ženske žrtve nasilja« vrne precej zadetkov. Svetujem vam, da pokličete na eno izmed telefonskih številk, ki jih boste tam našli in jih prosite za pomoč. Upam, da boste z njihovo pomočjo našli rešitev za vašo resnično težko in zapleteno težavo.