A brez zveze razpravljati o siromaštvu, saj ne bo nič bolje. Na primer, če se pelješ malo po Sloveniji, opažaš marsikaj, lepe hiše, prave vile, pred hišami sami luksuzni avtomobili. Danes ima vsak svoj avto. Da ne govorim, ko se družine odpravljajo na dopust. Naše morje jim ne diši preveč, temveč daljni eksotični kraji. Poglejte malo na gugel, pa vam bo vse jasno. Naše estradnice in vplivnice (le kdo si je izmislil to besedo?) stalno pošiljajo slike, kje da so spet in strašno uživajo. In to večkrat na leto. Le od kod jim denar, ko se pa tako slabo živi pri nas. Hrvaška je postala zelo draga, a jim ne manjka naših gostov. 

Zdi sem mi, da se bodo po trgovinah špancirali samo še bogati, mi reveži bomo pa samo še krompir gulili, če ga bomo sami posadili, saj je tudi ta že precej drag. 

Malo si poglejte trgovine, vsepovsod gneča. Zdaj vem, kdaj se najbolj jamra, ko je treba plačati položnice, takrat je hudič. Kar naenkrat nima nihče denarja. Zdaj se jih ogromno greje na elektriko. Elektriki pa bo šla cena v nebo. Se spominjam nekega gospoda izpred kar nekaj let, kako se je norca delal iz naju z možem, ko sva žagala drva za kurjavo. 


Je rekel: »Vidva se mučita, jaz pa samo na gumb pritisnem, pa imam toplo.« Čez par let naju je pa prosil za cekularko, češ da bo žagal drva za kurjavo. Pa ga je podražil moj mož: »Kaj je pa s tistim gumbom?«, in mu je skrušen priznal, da je malo predrago. Sedaj se mi zdi, da bodo spet aktualna drva. Pametni so si že priskrbeli kamine. Poleg tega, da je lepo toplo, je še čista romantika. Poskusite. 

Ja, cene grejo gor, gor, ne samo pri elektriki, tudi pri vsem drugem. V Šentjerneju imamo samo Mercator in Spar in tisti, ki imajo avto, gredo lahko v cenejše trgovine, mi, ki jih nimamo, gremo pa lahko le v te. Nič ne rečem, če je luksuz drag, ampak te osnovne reči, pa ne bi smele biti tako drage. Zdi sem mi, da se bodo po trgovinah špancirali samo še bogati, mi reveži bomo pa samo še krompir gulili, če ga bomo sami posadili, saj je tudi ta že precej drag. In nikakor mi ne gre v glavo, ko me je en gospodič vprašal, kam daš ti 500 evrov. Vidite, to se nam dogaja, da se še norčujejo iz nas. Če je še kaj pravice na tem svetu, znajo tudi oni priti na kant. Ne, ne bom se norčevala iz njih, ne grem na njihov nivo. Pravi pregovor, vse se vrača, vse se plača. Pa dovolj o tem. 


Spet se bodo začeli dopusti in spet se bomo jezili na televizijski program. Tudi televizija je samo za bogate. Ste presenečeni, ko to omenjam? Bom vse razložila. Oni točno vedo, da bogataši ne bodo spremljali televizije, ker bodo na dopustu. Ostali bomo samo reveži doma. Za nas je pa vse dobro. Ker smo po njihovi oceni doma samo dementni in lahko uživamo ob ponovitvah. Imam tudi pripombo na televizijski spored, piše, kaj bo, pa tega ni. Kdo se tudi dela norca iz gledalcev? Nobenega opravičila ni, kot da je to normalno. Sramota, kakšen odnos imajo do gledalcev. Morali bi tako narediti kot v Ameriki. Tam plačaš samo tisti program, ki ga gledaš, in zelo se trudijo za svoje gledalce. Pri nas se pa afnajo, da ni več ničemur podobno. Naši bi samo reklame predvajali pa televizijske prodaje. Ah, kaj čemo. Nič se ne bo spremenilo, lahko da bo le še slabše. Pa naj končam s tem pisanje, ker me že kuha jeza. Lepo se imejte, pa uživajte, če lahko. Vsem lep pozdrav.