Ko se je odločila za študij socialnega dela, je bila njena ambicija, da bo izboljšala družbo, v kateri živi. Bodoči študentki je manjkalo zrelosti in izkušenj, da bi zmogla ozavestiti, kako kompleksen je svet. Toda če bi se v celoti zavedala, kako nemogoče ga je spremeniti, kot prostovoljka ne bi sodelovala v toliko projektih, kot je: telefon za spolno zlorabljene otroke, Hospic, Očistimo Slovenijo, medgeneracijsko sodelovanje, prenova soseske Planina, postavitev parka vrednot v Kranju. In ne bi se tako goreče trudila za ljudi, ki jih je srečevala in jih še srečuje pri svojem svetovalnem in terapevtskem delu. Tako zares vsaj v mikrookolju izboljšuje svet, kar pa je najpomembneje.  

Ne, nisem bila vzgojena v močno žensko. Zrasla sem s tisoč in enim strahom, če si dovo...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!