Denimo ta, kako je bolečina matere tudi moja. Ali druga, zakaj se zatrta jeza prebudi v bolezni. In tretja, ki mi razodenejo, da smo si bolj podobni, kot smo si različni. Kot otrok, rojen v okupirani Madžarski, preživeli holokavst, je vzel nase vso krivdo mamine žalosti. Kot jo vsi otroci. Le redki pa kasneje v življenju zmorejo pogledati v svojo najbolj črno temo. Ko je delal z odvisniki, se je soočil z lastno kompulzivnostjo. Ko je spremljal umirajoče, se je spravil s svojim koncem. Njegova knjiga Ko telo reče ne – Skriti stres terja davek sporoča: Če pridobimo zmožnost, da se iskreno, sočutno in z nezastrtim pogledom zazremo vase, lahko prepoznamo, kaj potrebujemo za sočutje do sebe. 

Med vojno sem bil od mame ločen skoraj dva meseca, saj me je dala neznancu, da bi mi rešila življenje. Njen o...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!