Ko govorimo o alkoholizmu, so mnogi še vedno zadržani do njegove definicije bolezni, češ da je ta samo izgovor za dejstvo, da si v resnici slabič, moralni izprijenec. Kaj menite?

Družba je polna predsodkov. V Veliki knjigi, temeljnem delu AA, je ogromno osebnih zgodb. Ponujajo nam uvid, kako zelo težko je sprejeti spoznanje, da si alkoholik, spoznanje, da si ravno zato v življenju počel grozljive stvari. Dvanajst korakov rehabilitacije AA je v marsičem podobnih spoznanjem, ki sem jih prvič kot študentka medicine srečala pri delu dr. Janeza Ruglja. Zakaj se je odločil, da bo svoje življenje posvetil odvisnosti od alkohola? Ker je v praksi spoznal, da se lahko tudi nekdo, ki tiči v popolnem breznu obupa, dvigne. Zato se mi zdi program AA tako fascinanten, ker tistemu, ki si je pripravljen priznati resnico,...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!