Spoštujte se!

Kot mnogo slovenskih družin je šla tudi vaša skozi kalvarijo alkoholizma. Z bratom sta imela srečo, da sta premogla toliko notranje moči, da sta se rešila pekla. V takih razmerah, v kakršnih sta odraščala, ne bi bilo nič nenavadnega, če bi odšla po očetovih stopinjah. Lahko bi se deviantno vedla ali pa bi postala odvisnika druge vrste. Uspelo se vam je dvigniti nad družinsko tragiko in bedo ter izkoristiti osebnostne zmožnosti in darove. Lahko bi propadli, vi pa ste le hitro dozoreli in odrasli. Resnično se lahko spoštujete. Mnogo mladih ljudi s podobno življenjsko zgodbo, kot je vaša, zaznamuje alkoholizem za vse življenje. Težave imajo s

samopodobo in identiteto, težko se uveljavijo v življenju, mučijo jih občutki manjvrednosti, nekateri rešujejo življenjske težave enako, kot sta jih oče ali mama, torej z alkoholom.

Ljudje smo različni. Mnogo je ozkosrčnih zavistnežev, ki vam vašega življenjskega uspeha ne bi priznali in privoščili. Nekateri iz svoje omejenosti ocenjujejo otroke z lastnostmi njihovih staršev. Prav ljudi, kot ste vi, si omenjeni osebki izberejo za tarčo in grešne kozle, svoje lastne nesposobnosti. Vaš uspeh in notranja moč sta zanje moteča. Nekaj od tega ste gotovo že občutili na lastni koži. Po vsem tem lahko razumem, da se bojite odziva punce pa tudi njenih staršev. Kljub vsem dosežkom v življenju je vaše otroštvo tudi vas zaznamovalo z ranljivostjo, ki v nekaterih okoliščinah privre na dan. To je povsem razumljivo. Saj niste iz železa. Še posebno ranljivi ste, ker vam to dekle toliko pomeni.

Če je dekle res tako, kot jo doživljate, potem bo razumela vašo družinsko zgodovino. Zmogla se bo vživeti v vaše otroštvo in začutiti vse gorje, ki ste ga doživljali kot otrok. S tem se lahko odnos poglobi in vaju še bolj zbliža. Če bi bil njen odziv drugačen, nerazumevajoč in celo odklonilen, potem to dekle ni tako, kot ga vidite vi. Je le preslikava vaših želja in hrepenenj. Ne bo vam preostalo drugega, kot da zberete pogum in razkrijete svojo skrivnost. Ob ljubeči podpori partnerice bi se lahko znebili še nekaj dediščine svojega otroštva in si pridobili še malo samospoštovanja. Vse poti do tega cilja so vam odprte. Naj vas nič ne ustavi na vaši poti. Vso srečo vam želim.