Pa se ne in to je najbolj osvobajajoče za številne, ki se srečujejo s pojavom transspolnosti. Ja, to je tisto, ko se spolna identiteta ne ujema s spolom, pripisanim ob rojstvu. In tako sta starša po osemnajstih letih življenja s sinom Nejcem spoznala, da imata v resnici hčerko. Sprejela sta jo z vso ljubeznijo. Oče je z mešanico duhovito ganljive iskrenosti na svojem družbenem profilu delil zapis, s katerim je na tisoče Slovenkam in Slovencem odprl oči, pa tudi srca. Nam so v pogovoru sredi dnevne sobe, kakor imenujejo njihov ljubljeni lokal, v katerem se radi zadržujejo, odčitali lekcijo o sprejemanju, prilagajanju in medsebojnem spoštovanju. Predvsem pa so nas opomnili, da je strah pred vsakršno raznolikostjo med nami povsem odveč in da nobena stvar na svetu ne sme zamegliti ljubezni do lastnega otroka. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!