Osebno sta mi bili najbolj zanimivi dve ugotovitvi raziskave. Prva zadeva dejstvo, da so učenci skozi pouk na daljavo pridobili manj znanja kot pri običajnem pouku. Drugo pa zadeva ugotovitev glede pričakovanj glede znanja: ta pričakovanja so bila s strani učiteljev namreč nižja. Tudi s tem dejstvom se pojasnjuje prvo omenjeno dejstvo: da imajo učenci in dijaki, ki so zaradi covida skoraj dve leti šolanja opravljali na daljavo, manjše znanje od njihovih predhodnikov. Ne morem reči, da so me ti rezultati presenetili. Sem pa zadovoljna, da so bili javno povedani. Saj je zdaj mogoče o njih razpravljati. 

Med mojimi študenti, ki pridejo na fakulteto, jih je vsako leto več, ki v dosedanjem šolanju niso prebrali niti ene knjige. O tem poročajo sami v anonimni anketi. Torej: v trinajstih...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.