Za tiste, ki morda ne veste, kdo je bila Meadova: bila je tista ameriška antropologinja, ki je prva odkrila, da psihološke lastnosti moških in žensk niso stvar biologije. Ampak vzgoje in socializacije. Če bi danes gledala Madžarsko in Orbana, ki prepoveduje govorjenje o istospolnosti v šolah, bi jo verjetno kap. Je pa res, da so se od objave njenih ugotovitev, nanjo spravljali predvsem beli menda alfa dedci. Ki so na vse načine dokazovali, da so razlike med moškimi in ženskami stvar biologije. Kot to počnejo tudi še danes. 

Zahodnjaki zelo radi govorijo o svobodi. Še rajši pa pred njo bežijo.  

To počnejo tudi cele znanstvene discipline. Ki so na Madžarskem seveda dovoljene. Dovoljene so tudi pri nas. In povsod dr...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.