Razlogov za to je veliko. A ključen izmed njih je razlog, da je treba v načinih ženske eksistence v sodobnih zahodnih družbah, ki se jih običajno označuje kot »osvoboditev žensk«, prepoznati tisto, kar ta »osvoboditev« dejansko je: namreč novo družbeno določeno obliko podrejanja in izkoriščanja žensk. Ki ima z osvoboditvijo kaj malo skupnega. Ki pa, dokler je videna kot »osvoboditev«, ne more biti problematizirana. Dokler ne more biti problematizirana, ne more biti razumljena. Dokler ne more biti razumljena, se proti njej ni mogoče produktivno boriti. In dokler se proti njej ni mogoče produktivno boriti, je tudi odpraviti ni mogoče. 

Spomnimo se, da ženske (predvsem medicinske sestre in drugo negovalno osebje), ki so delale na korona oddelkih v slovenskih bolni&scar...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.