Odraščala je v Srbiji in ZDA, živela tudi v Švici, po moževi smrti pa se je ustalila v Sloveniji. Doc. dr. Tamara Pavasović Trošt se ukvarja z vprašanji sodobnega časa, predvsem nacionalizmom in identitetnimi politikami. Ni videti, da bi ji dela kmalu zmanjkalo. Svet se spreminja. Ali bolje: ponovno v njem vznikajo miselnosti, ki bi nam že davno morale biti tuje. 

Imela sem to »srečo«, da je mož umrl, ko je bila hčerka še majhna, stara eno leto. Ne znam si predstavljati, kako bi zmogla gledati žalujočega otroka v času, ko sem tudi sama razpadala na kose. 

Pandemija je družbene razlike samo poglobila, to zdaj že vemo. Kako ste jih občutili na lastni koži? 

Ko se je za...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!