Ni treba, da je vsaka kot tista z naslovnice, ki ima izjemne poklicne, športne, politične ali druge dosežke, je prepričana. Pomembno je, da sledi svojim željam. Seveda pa je to lažje, če živi v družbi, ki omogoča različne življenjske poti – naj bo to pot matere, delavke, znanstvenice, umetnice … Profesorica in raziskovalka literarnih ved s Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici se ukvarja z avtoricami, reprezentacijo spolov v književnosti, razvojem ženskega gibanja in digitalno humanistiko. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da z raziskovanjem literarnih ustvarjalk in podob ženskosti v književnosti ozavešča ženske tukaj in zdaj ter jih opogumlja, da se zazrejo vase in sledijo svoji poti.

Avtorice so se v zgodovini precej prilagajale pričakovanjem družbe, v kateri so živele, kar jim...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!