Humanizem in medicina se v njegovih besedah in ravnanju vseskozi prepletata. Človek zanj ni avtomat, skupek predestiniranih impulzov brez sposobnosti transcendence. Čeprav je pri petih letih izgubil očeta, nikoli ni nehal iskati. In danes, že dolgo po tem, ko je našel tisto, po čemer je hrepenel, ne jenja dajati.

Kam naj gre danes človek, če je za revne zaradi nenasitne potrebe po razvoju mesto postalo peklensko? Zbujam se ob peti uri zjutraj. Ko tako zgodaj na stežaj odprem okna, se mi v nosnice takoj vsili neznosni smrad potrošniškega sranja. Še pred desetimi leti sem vsakič, ko sem odprl okno, z užitkom zaslišal ptičji zbor, kose, sinice ... Zdaj ni nobene ptice več. Ta pogoltni kapitalistični sistem ubija vse, kar je zares živo. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE