Direktor krši pogodbo o zaposlitvi

Da je vaše delo na visoki ravni, dokazujejo vaše stranke. Menim, da je vaša resnična dilema, ali si vas delodajalci sploh zaslužijo. Pameten, razgledan šef bi naredil vse, da bi strokovnjakinjo vašega kova v podjetju zadržal. Ampak bojim se, da ni iz te šole, kar dokazuje z neprofesionalnimi in šentflorjansko zaplankanimi izjavami in ravnanjem. 

O klavzuli v pogodbi o upravičenosti do postopnega povišanja plače pa: dejstvo je, da se vaši poslovni načrti prodajajo zelo dobro. Glede na to je povsem jasno, da bi se vam morala plača –tudi formalnopravno –že povečati. Direktorjev argument, da je pomembno, kdo v podjetju trži izdelek, je nesmiseln, saj je vendar jasno, da niste vi tisti, ki se morate ukvarjati s trženjem. Tudi argument, da ne bi mogli brez podjetja nikoli prodati nobenega izdelka, je nesramen in kratkoviden. Glede na vedno večji ugled, ki ga uživate na svojem področju, boste verjetno hitro dobili ponudbo iz katerega drugega podjetja ali pa se odločite za lastno poslovno pot. 

Svetujem vam, da direktorju čim prej sporočite, da krši pogodbo o zaposlitvi, in jasno zahtevajte, naj vam plačo glede na pogodbeno ugotovljene okoliščine ustrezno poviša. Na to ga opozorite pisno, najbolje z elektronsko pošto. Če se ne bo odzval, razmislite tudi o prekinitvi delovnega razmerja in o sprožitvi tožbe na delovnem sodišču.