Pozabite nanj, on vas je čustveno zapustil še preden je odšel v tujino

Pozdravljeni,

sočustvujem z vašo stisko. Popolnoma razumljivo je, da se sprašujete, kaj bi bilo, če bi se nekoč odločili drugače. Razjeda vas dvom, ali bi lahko na potek dogodkov sploh vplivali. Odgovor je ne.

Pomembno je, da spoznate, da v tem primeru vi niste naredili nič narobe. Zaupali ste možu, ga podpirali v njegovih odločitvah in bili prepričani, da bo na prvo mesto postavil vajino družino, kot ste jo vi, ko ste žrtvovali svoj zakon v upanju na boljše življenje za vajina otroka. Ravnali ste kot požrtvovalna mati.

Odločitev, da ne spoštuje vajinega dogovora in skupnih ciljev, je sprejel vaš mož sam. Vrnil se je le, da vam sporoči svojo odločitev. Na prvo mesto je postavil sebe, kar se je zgodilo, še preden je odšel v tujino, v trenutku, ko vam je predlagal fiktivno ločitev. On vam je to predstavil kot rešitev za lažjo pot, a je šlo tudi za to, da si očisti vest ne glede na to, kaj bo počel v tujini.

Zato ne, vi niste krivi za razpad zakona. Glede na njegovo ravnanje obstaja velika verjetnost, da bi vas vaš mož, četudi ga ne bi pustili oditi v tujino, prevaral tukaj. Vprašajte se raje, kakšen je človek, ki je pripravljen družino zapustiti zaradi prijateljice. Ali res potrebujete ob sebi takšnega partnerja?

Zakon in ljubezen sta veliki darili, a ju na žalost razumemo kot nekaj samoumevnega. Morali bi se boriti zanju, ju spoštovati, negovati in iz vašega zapisa je jasno, da to vi razumete in odlično delate. Zato vam svetujem, da zaprete to poglavje in ne izgubljajte energije s tem, da bi moža prepričali, da se vrne k vam, ni vas vreden. Dajte si čas, prebolite izgubo in naredite prostor v svojem življenju za novo, boljšo ljubezen. Verjamem, da ta še pride, ko boste pripravljeni nanjo.

Ne izgubite upanja in srečno!